Referenser LENZO

Det var spennende og interessant å delta på kurset Lenzo hadde arrangert for Ascom rundt lederutvikling. Til å begynne med var det en fin øvelse med  tester rundt lederegenskaper og analysere disse sammen med kursholderne. Det var også bra at kurset var delt opp i fire deler med opphold imellom. Mange nyttige diskusjoner og øvelser rundt mange forskjellige temaer. Vi fikk også mange verktøy som jeg benytter i min lederjobb i dag.

2019

Hakon Storm Ascom
                                                                                                                           

Ni är varma, inbjudande och opretentiösa personer som är väldigt duktiga på att förmedla vad ett emotionellt ledarskap innebär.
Väldigt bra övningar som utmanade en själv som person vilket gav erfarenheter och verktyg att ta med i det dagliga arbetslivet.
En utbildning där man både lärde sig hur man är blir en bättre ledare, men även gav en djupare insikt om hur man själv är.

2019

Christoffer Milding  Ascom Sweden AB
                                                                                                                    

Lenzo Ledarskapsutbildning för Ascom

Ett ledord ifrån kursen jag tar med mig är ”det moderna ledarskapet”. Att leda för mig, är att kontinuerligt jobba med sitt team och att ständigt ge förutsättningar beroende på situation och var gruppen befinner sig. Att förstå sina egna egenskaper- både positiva som negativa anser jag vara centralt. Jag tycker det lades jättebra vikt vid detta innan kursen samt att man fick reflektera och jobba med det under kursen.

 

Interaktiva övningar varvades med ”teori” och genomgångar av metodik för att optimera budskap och agerande som man för fram som ledare. Min absoluta favorit var rollspelen som gjordes, där man i kurslokalen kom väldigt nära verkligheten i de samtalen man förde med sitt team eller medarbetare. Detta var ett svårt moment men också väldigt givande och utvecklande.

 

Johan och Simon som höll i kursen delade med sig av egna erfarenheter på ett naturligt, roligt och givande sätt- det var ett väldigt bra inslag i kursen och exemplifierade olika situationer och områden på ett föredömligt sätt.

 

En viktig del jag har tagit med mig från kursen är att jag har fått en tydligare bild av mitt ”varför”. Med det menar jag att jag är mer medveten om vad som driver mig, vad jag är bra på som ledare och hur och varför jag reagerar som jag gör i olika situationer. Jag är en bättre ledare idag än innan kursen, och framförallt har jag roligare på jobbet!

2019 

Otto Bojahnder – Strategy & Business development Manager Ascom
                                                                                               

Kursen hade en intressant och för mig ny vinkling där det var stor fokus på vad man verkligen gör bra för att göra det ännu bättre istället för att fokusera på saker som man är mindre bra på.

De engagerade och entusiasmerande kursledarna varvade teori med bra exempel och workshops och bjöd på många personliga paralleller till verkligheten med egna ärliga och öppna exempel. Detta bidrog till en härlig miljö och stämning i gruppen under hela tiden.

 

Jag upplevade också att kursledarna lyckades hålla det individuellt för varje deltagare baserat på diskussioner och vi deltagares egenupplevda situationer. Detta utan att på något sätt vara utelämnande.

Jag uppskattade även att kursen var utdragen vid 4 tillfällen under fyra månader med hemläxa emellan, vilket ger mycket mer än en fokuserad 4 dagarskurs. Det gav verkligen tid att reflektera och jag upplever att jag har mer behållning från denna kurs än många andra kurser, som jag tidigare deltagit i, då teori och tankar har varit med under hela perioden.

 

Jag kan varmt rekommendera Lenzo och kursledarna, Johan och Simon, för vidare ledarskapsutveckling. När du går denna kurs och är själv villig att dela med dig kommer du få mångdubbelt tillbaka!

2019

Martin Hansson, Project Manager, Business & strategy development Ascom

                                                                                                

”Jag gick en företagsintern utbildning i ledarskapsutveckling som leddes av Johan och Simon från Lenzo. Jag har deltagit i andra utbildningar med samma syfte tidigare, men alltid uppfattat dem som väldigt flummiga och utan några konkreta tips och verktyg. Därför hade jag låga förväntningar inför denna kurs, men till min stora glädje var det helt i onödan.

 

Johan och Simon är väldigt kunniga, proffsiga, roliga men framför allt extremt engagerade i både utbildningen som sådan och i deltagarna. De ser till att samtliga är involverade i diskussioner, och de använder sig också av många kortare grupparbeten, vilket både ger mer praktisk övning av det som gåtts igenom men också mer samarbete mellan deltagarna.

 

Jag tog med mig massor av tips, metoder och verktyg som jag numera använder så gott som dagligen i mitt arbete. Därför kan jag inte göra annat än att varmt rekommendera utbildningen, och i synnerhet Johan och Simon.”

 

Tack ännu en gång, ni var grymma!

2019
Fredrik Liljegren (Ascom Sweden AB)
                                                                                                      
Ascom gave Lenzo assignment during the spring 2019 to deliver a leadership program for both junior and senior managers within our company. It was very successful, why we choose to collaborate with them again already during this autumn. As a participant in Lenzo Leadership program you will get familiar with the leadership role, and your individual strengths as a leader. The program takes you through the most essential parts of what being a leader is all about, and is taught by giving a theoretical background applied with practical exercises both individually and in group. The course leaders delivering the program also have a high level of energy and make sure everyone is engaged throughout the program. We can give our warm recommendations to collaborate with Lenzo.”
2019
Klara Franson (Ascom Sweden AB, HR Recruitment Specialist)
                                                                                     

For you out there looking into leadership training, I would warmly recommend you Lenzo!

I have been on their 4 days training called Leadership Development and it covers a lot of different topics leaders/managers/individuals are facing during their daily operations (why am I a leader, feedback, coaching, communication, motivations…and much more!).

This training is very well thought through to suit both beginners, but also experienced managers. It gives you a lot of tools, experience sharing, networking, the time to practice between the different sessions and reflections time. It also gives you the opportunity to be self-aware of your own skills/strengths and how to use them in a more effective way.

Johan and Simon are very professional, very well prepared, with a lot of good examples and great documentations. They are combining theory and practice in a very friendly way, creating a very nice environment… we got to laugh a few times which always makes your training more enjoyable and your learning even better!

Thanks a lot for this training, it has been very appreciated here at Ascom and some pieces could even apply to employees! Well done, once again!

2019
Sandrine Buge Ascom Sweden AB