Andritz Hydro i Vaplan söker via LENZO en Serviceingenjör/Mätningsingenjör

Är du en teknikintresserad person som trivs med ett varierat arbete? Då har Andritz Hydro en spännande tjänst för dig! Nu söker vi dig som är tekniskt driven och som brinner för att arbeta med teknisk service inom vattenkraftverk. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta på Andritz Hydros Small Service-avdelningen som består av 11 serviceingenjörer. Du kommer att ha ett brett ansvar. Eftersom vår avdelning har en ambition att kunna erbjuda service på nästan alla system på ett vattenkraftverk. Detta inkluderar magnetisering, turbinregulatorn, generatorn, turbinen, intagsluckan, utskovet och även maskinövervakning med förutsägande underhåll. Du får möjlighet till en unik chans till att koppla samman djup teoretisk nivå med praktiska iakttagelser och analyser.  

Exempel på vanliga uppgifter är att upprätta provningsprogram, genomföra prover/mätningar och idrifttagning av utförda leveranser, tex hydrauliksystem och givare/vakter samt mätning och analys av turbinens dynamiska beteenden i stort. Våra kunder och deras vattenkraftverk är utspridda över hela Sverige. Vi har också samarbete med våra kollegor i Norge, Finland, Österrike, Schweiz och Italien. Därav är resor vanligt förekommande i tjänsten men de flesta är inom norra Sverige. 

Kunskaper

Vi ser att du är Civilingenjör eller högskoleingenjör av tillämpbar inriktning eller har motsvarande erfarenhet från liknande tjänst inom vattenkraft och elproduktion. Meriterande är om du har erfarenhet av branschen, maskintyperna och registrerande mätningar. Även nyutexaminerade med rätt profil som har stort intresse av att lära sig är högst intressanta för oss. Det är meriterande om du har en bakgrund av automation och elkonstruktion. Du talar och skriver svenska flytande och har mycket goda kunskaper i engelska. Vidare behöver du ha mycket goda allmänna datakunskaper samt i MS-Office. 

Personliga egenskaper

Som person ser vi dig som är nyfikenhet på nya och avancerade tekniska lösningar. Du har ett intresse för problemlösning och har förmåga att arbeta självständigt och metodiskt. Du behöver bl a vara analytisk, initiativrik samt noggrann. Eftersom du kommer att ha kontakt med kunder, leverantörer och medarbetare så ser vi att du är en öppen och varm person som kan bidra till goda relationer. 

Ansökan kontaktperson

Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt dock senast söndag 2022-01-09. Ansökan görs via ansökningsformuläret. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För mer information om tjänsten kontakta Lennart Karlsson, LENZO Utveckling & Rekrytering AB på mobil: 070-633 90 98 alt. e-post lennart.karlsson@lenzo.se 

LENZO Utveckling & Rekrytering AB utvecklar företag och människor. Våra värdeord är förtroende, kvalité och bestående resultat/förändringar. Vi arbetar med rekrytering, search, ledarskap, sälj- och medarbetarutveckling, team, organisationsutveckling, föreläsningar, outplacement/omställning samt självledarskap/mindfulness. Vi arbetar över hela Sverige mot branscher som kräver förtroende, hög kvalité och bestående resultat/förändringar. Läs mer på www.lenzo.se

Företagsbeskrivning

Andritz Hydro ingår i Andritz Group som är en internationell koncern med huvudkontor i Österrike, totalt i koncernen finns ca 30 000 anställda. Inom koncernen finns 6 affärsområden varav HYDRO är ett av dem. Andritz Hydro i Sverige levererar i projektform service, renovering och uppgradering av turbiner och generatorer för vattenkraft. Leveranserna kan vara allt från en enskild reservdel till fleråriga och omfattande uppgraderingsprojekt. Företaget är lokaliserat i Vaplan ca 3 mil väster om Östersund och där finns idag ca 50 anställda. Leveransernas omfattning kräver en bred kompetensbas varvid företaget har egen förmåga att hantera allt från konstruktion och projektledning till produktion och montage. Läs gärna mer på: www.andritz.com